Katkıda bulunmak için:

Fotoğraflarınızla katkıda bulunmak için e-mail adresimiz: kahveciguzelleri@gmail.com

16 Temmuz 2014 Çarşamba

SOĞUK KAHVE







Soğuk kahve ile serinleme sezonunu açıldı,




Gönderen: Eylem Başak Ekinci


.

4 yorum:

  1. O kalplar sade nescafe sanırım öyle mi? bir de tarif alsaydık keşke..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık bir orta boy fincan tercihen sıcak su yada süt içerisine 10 tatlı kaşığı nescafe atıyorsunuz. Aynı şekilde şeker de kullanabilirsiniz göz kararı daha sonradan soğuk kahve olarak tüketeceğinizde şeker kullanma ihtimaliniz yok çünkü soğuk kahvede şeker erimiyor.

      Daha sonra buz kalıplarına bu sıcak su yada sıcak süt içerisine 10 tatlı kaşığı kahve karıştırdığınız bardağı ılımaya bırakıyorsunuz. Ilıdıktan sonra bir kez daha karıştırıp kaşıkla sonra buz kalıplarına koyuyorsunuz ve buzluğa atıyorsunuz. Daha sonra soğuk süt üzerinde ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

      Sil
  2. sanırım soğuk sütün içine önceden yapılmış kahvenin buz kalıplarında dondurulmuş parçaları atılmış. yaz günü içmesi keyifli olur herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Gülter Hanım.

      Yaklaşık bir orta boy fincan tercihen sıcak su yada süt içerisine 10 tatlı kaşığı nescafe atıyorum. Göz kararı da tercihen 5 tatlı kaşığı kadar şeker (şekeri sonradan ekleme lüksüm olmuyor maalesef çünkü soğuk süte atılan şeker karışmıyor dibinde çöküp kalıyor.) Daha sonra buz kalıplarına bu sıcak su yada sıcak süt içerisine 10 tatlı kaşığı kahve karıştırdığım bardağı ılımaya bırakıyorum. Ilıdıktan sonra bir kez daha karıştırıp kaşıkla sonra buz kalıplarına koyuyor ve buzluğa atıyorum. Daha sonra soğuk süt üzerinde ikram edebiliyorum. Afiyet olsun bana. Hihi...

      Sil